Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Bevrijdingsfeesten

5 september 2019 - 7 september 2019

Begin september is het Fort van Breendonk een van de blikvangers van het War Heritage Institute, in het kader van de 75ste verjaardag van de bevrijding in WO II. Er is een klassiek muziekoptreden à la Glenn Miller aan het executieterrein en buiten de muren een authentiek WO II-kamp, compleet met voertuigen.

Vanaf donderdag 5 september zet het Fort van Breendonk drie dagen lang de 75ste verjaardag van bevrijding van WO II in de kijker. Die dag staat tussen 14 en 19u eerst een colonne authentieke voertuigen van onder meer privéverzamelaars te kijk in Mechelen, met Cromwell- en Shermantanks, vrachtwagens, halftracks, moto’s, jeeps enzovoort. Om 20u worden ze aan het Fort van Breendonk verwacht.

Ze stellen zich op buiten de muren van het Fort en blijven er staan tot zaterdagmorgen. Iedereen kan die dagen overdag vrij in en uit het kamp lopen en al dit gerestaureerd fraais van WO II bewonderen.

Militair dorp

Het hoogtepunt van de festiviteiten speelt zich donderdagavond af binnen de muren van het Fort. “Het is zeker geen alledaags gegeven, maar we hebben ervoor gekozen om het bevrijdingsoptreden met Glenn Miller Sound binnen de muren van het Fort te houden”, legt Beyers uit. “De Amerikaanse Shape International Band speelt op het executieplein met hun uitgebreide Jazz Orchestra van een vijftiental muzikanten. Dat gebeurt in het decor van een militair defensiedorp met voertuigen en militair materiaal van het Belgisch leger vandaag.”

Voor dit optreden en het toekomen van de colonne militaire voertuigen is er eerst nog een openingsmoment door de provincie Antwerpen. Op vrijdag 6 september kunt u het ‘bevrijdingskamp’ bezoeken en tegen betaling ook het Fort van Breendonk zelf. Daar hebben zo’n 3.500 gevangenen de oorlogsmisdaden van de nazi’s ondergaan. 301 lieten er het leven, al dan niet omgebracht door fusilleren of ophanging, of omgekomen door ontbering.

Op zaterdag 7 september vertrekken militaire voertuigen eerst richting Klein-Willebroek, waar ze deelnemen aan de jaarlijkse bevrijdingsfestiviteiten en de herdenkingsplechtigheid,  nadien zetten ze hun weg via Boom verder naar Antwerpen, waar ze rond 13u in het Stadspark verwacht worden.

Details

Start:
5 september 2019
Einde:
7 september 2019
Evenement categorie:

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!