Bezig met het laden van Evenementen

« All Evenementen

  • Deze evenement zijn geslaagd.

Boekvoorstelling: “Een pakje voor vader” van de auteur Danny Carleer

4 september 2021 @ 16:00 - 18:00

Gratis

Danny Carleer vertelt het verhaal van Rik Van Bever, wiens vader Karel door zijn verzetsactiviteiten in het Fort van Breendonk terechtkwam.

In samenwerking met de vzw Vrienden van Fort Breendonk en het War Heritage Institute nodigen Rik Van Bever, die het verhaal van zijn vader vertelde, Edmond Eycken, voorzitter van de Nationale Confederatie van Politieke Gevangenen en Rechthebbenden en auteur Danny Carleer u van harte uit op de voorstelling van het boek ‘Een pakje voor vader. Verraden door een VNV’er’. Herbart Beyers, evenementencoördinator van het War Heritage Institute, verzorgt de inleiding. Aansluitend: receptie en signeersessie.

Toegang volgens de dan geldende Covid Safe-regels.

De Gestapo houdt Karel Van Bever op 26 januari 1943 aan in zijn werkplaats in de ASLK te Brussel. Samen met enkele vakbondsmedewerkers gaf Karel het sluiblad “L’Union – De Unie” uit. Diezelfde dag viel de SS bij hem thuis binnen voor een razzia. Hij komt na ondervragingen op 5 maart 1943 in het Fort van Breendonk terecht, waarna hij later als Nacht und Nebel-gevangene naar het gevreesde kamp Mauthausen wordt gedeporteerd.

Details

Datum:
4 september 2021
Tijd:
16:00 - 18:00
Cost:
Gratis
Website:
https://pakjevoorvader.eventbrite.nl

Organisator

VZW Vrienden van Fort Breendonk

Locatie

Fort Breendonk
Brandstraat 57
Willebroek, Antwerpen 2830 België
+ Google Maps

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!