Vzw “Vrienden van Fort Breendonk”

De vrienden van fort Breendonk.

Op de symbolische dag van 8 mei, de dag waarop nazi-Duitsland capituleerde, werd in 2015 door enkele enthousiaste vrijwilligers de vzw “Vrienden van fort Breendonk” opgericht. Ze wil de geschiedenis en actuele betekenis van de bijzondere site van het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk onder de aandacht brengen in binnen- en buitenland en dit door het organiseren van verschillende activiteiten.

Ondertussen is reeds heel veel gerealiseerd. Niet alleen filmavonden, avondbezoeken, gelegenheidsexpo’s, theatervoorstellingen en concerten werden georganiseerd. Ook de inrichting van een slaapzaal met “sprekende” bedden, de inrichting van een moderne eetzaal voor scholen en de renovatie van een noodwoning uit WO I staan op hun actief. Bovendien ondersteunen ze het gedenkteken met het beheer van de website, facebook en staan ze in voor de catering van groepen in de site en baten ze een gelegenheidscafé uit.

Iedereen is welkom om actief mee te werken binnen de vzw als lid of vrijwilliger, of gewoon om een financieel duwtje te geven onder de vorm van:

student-vriend: € 15 met gratis toegang tot alle activiteiten georganiseerd door de vzw binnen het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk.
 
steunende-vriend: € 35 per jaar met gratis toegang tot alle activiteiten georganiseerd door de vzw binnen het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk.
 
beschermende-vriend: € 150 per jaar met gratis toegang tot alle activiteiten georganiseerd door de vzw binnen het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk en één gratis bezoek op een moment naar keuze in het jaar van de ondersteuning.
 
ere-vriend: € 500 per jaar met gratis toegang voor twee personen tot alle activiteiten georganiseerd door de vzw binnen het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk en één gratis rondleiding met gids op een moment naar keuze in het jaar van de ondersteuning voor een groep tot 25 personen met een koffie- en theeontvangst.

Info kan steeds bekomen worden via vrienden@breendonk.be of 03 860 75 22.

Steungelden kunnen via de rekening BE47 9731 3584 3480 van de vzw “Vrienden van fort Breendonk”, Brandstraat 57 te 2830 Willebroek.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Content is protected !!